Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

Slagen en verwondingen

Een meningsverschil kan al eens uit de hand lopen. De gemoederen raken verhit, het geduld raakt op en het komt tot een schermutseling. Ben je slachtoffer? Doe hiervan aangifte in een politiekantoor. Maak hier een afspraak. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

 

Zijn de feiten nog maar pas gebeurd? Bel dan het noodnummer 112. Een politiepatrouille komt dan zo snel mogelijk ter plaatse. Ben je slachtoffer van feiten op het openbaar vervoer? Doe dan binnen de 48 uur aangifte. Deze termijn is nodig om tijdig beelden te kunnen opvragen bij De Lijn. Breng bij je aangifte je medisch attest mee naar het politiekantoor.

of

Dringende hulp:112

of

Definitie

Slagen en verwondingen is de verzamelnaam voor elk letsel (zowel inwendig als uitwendig) dat aan iemands lichaam wordt toegebracht van buitenaf. Een enkele slag in het gezicht is dus al voldoende om te spreken over slagen en verwondingen. Je hoeft van de slag ook niet noodzakelijk lichamelijke gevolgen te ervaren. Het gaat immers over het aantasten van de zogeheten fysieke integriteit.

Opzettelijk vs. onopzettelijk

Of de feiten opzettelijk of onopzettelijk gebeurden, maakt in principe weinig uit. Beide misdrijven zijn strafbaar. Ook onopzettelijke slagen en verwondingen als gevolg van bijvoorbeeld een verkeersongeval kunnen bestraft worden.

Nood aan een gesprek?

Opzettelijk geweld van anderen hoef je nooit te accepteren, wat de aanleiding ook was. Je vertrouwen in anderen en je veiligheidsgevoel kan er een flinke deuk door krijgen. Dat is normaal. Behoefte aan een gesprek? Neem contact op met onze dienst slachtofferzorg.