Wapenadvies
Je hebt een wapen gevonden bij het leegmaken van de woning van een overleden familielid en weet er geen blijf mee. Je wil een wapen kopen of wapenvergunning aanvragen en zoekt informatie, begeleiding of advies. Dan kan je een afspraak maken bij de dienst wapens.
Inlevering oude wapens
Je treft een wapen aan in het huis van een overleden familielid. Dan heb je twee opties. Of je neemt het wapen over en vraagt zelf een vergunning aan. Of je levert het wapen vrijwillig in bij de dienst wapens. Alle ingeleverde en in beslag genomen wapens worden achteraf vernietigd.
Voor informatie, advies, begeleiding of de inlevering van een oud wapen kan je een afspraak maken met de dienst wapens in het nieuwe mastergebouw.
Geen tijd om langs te komen? Stuur je vraag per mail naar pz.antwerpen.wapens@police.belgium.eu. Vergeet je contactgegevens niet te vermelden. Onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Informatie, begeleiding en advies
Als je een jacht-, sport- of verweerwapen wil aanschaffen, win je best eerst wat informatie in rond de wapenwet en de voorwaarden om een wapenvergunning te bekomen. De dienst wapens kan je daarbij helpen.
Een wapenvergunning vraag je aan bij de provincie Antwerpen.
Heb je hulp nodig bij het invullen van de aanvraag van je vergunning? De medewerkers van de dienst wapens helpen je graag verder. Maak een afspraak bij de dienst wapens of stel je vraag via pz.antwerpen.wapens@police.belgium.eu. De provinciegouverneur reikt overigens pas een vergunning uit na het positief advies van de dienst wapens.
Controle en registratie
Op vraag van de gouverneur of van andere politiediensten voert de dienst wapens controles uit bij wapenbezitters thuis. Tijdens deze controles wordt nagegaan of de wapens in goede omstandigheden worden opgeborgen. Indien gewenst geven onze medewerkers bijkomend advies rond het veilig bewaren van wapens.
De dienst wapens schrijft alle wapens officieel in in het Centraal Wapenregister. Dus ook die van de interventiemedewerkers van Politiezone Antwerpen.