Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

Campagne zet wijkwerking in de kijker

18 september 2024

De wijkwerking is onze dienstverlening die het dichtst bij de mensen staat, maar die vaak minder zichtbaar is. Ze verplaatsen zich vaak te voet of met de fiets, hebben geen opzichtige voertuigen of stoere uitrusting. Vaak worden ze vereenzelvigd met de wijkagent die bij je langskomt als je verhuisd bent. Maar hij of zij is slechts een kleine schakel binnen de wijkwerking.

Jouw straat, jouw buurt, jouw wijk

Je wijkwerking bestaat uit politiemensen die zich enkel en alleen bezighouden met je straat, je buurt, je wijk. Zij zijn als het ware 'de ogen en oren' van je wijk. Ze kennen je buurt als hun broekzak. Je ziet ze te voet of met de fiets in je straat en kunt ze dan ook altijd aanspreken. 

Met de nieuwe campagne “Wijkpolitie, overal en altijd dichtbij”, willen we de wijkwerking opnieuw in de kijker zetten. Opvallende affiches en online banners, tonen met cijfers aan wat de wijkwerking allemaal doet. Wie doorklikt op deze banners of wie de QR-code op de affiches scant krijgt zelfs zicht op cijfers per regio en komt meer te weten over de wijkwerking in zijn buurt.

Klik door naar de webpagina's

We willen met deze campagne Antwerpenaars ook laten kennismaken met de nieuwe webpagina's van de wijkwerking. Hier vind je niet alleen algemene info over hun wijkwerking … Maar ook nieuwsberichten per district, ‘zoek je wijkwerking’, info over de zitdagen … en binnenkort rollen we nog enkele nieuwigheden uit. 

Wat betekent de wijkwerking voor jou?

Benieuwd naar wat de wijkwerking voor jouw buurt betekent? Neem dan zelf eens een kijkje op de pagina’s van jouw regio