Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

Geen excuses meer voor veilig verkeer

25 september 2024

“Het was maar een kort stukje, iedereen doet het, ik was heel voorzichtig” … Iedereen heeft wel een excuus als het om een verkeersovertreding gaat. Maar voor het in gevaar brengen van jezelf en andere weggebruikers is geen enkel excuus goed genoeg. Daarom ontwikkelde Politie Antwerpen een campagne waarin drie vaak voorkomende overtredingen belicht worden in ludieke filmpjes.

Jaarlijks registreren we heel wat verkeersongevallen, al dan niet met ernstige verwondingen. Vaak is onaangepast gedrag in het verkeer de oorzaak. We zien dat alle soorten weggebruikers zich aan fout gedrag bezondigen. De verkeersregels correct volgen is belangrijk voor de veiligheid van elke weggebruiker. 

  • Met de campagne willen we ons focussen op minder gekende en gevoelsmatig minder ernstige overtredingen, die toch vaak leiden tot ongevallen. 
  • In een fietsstraat mogen voertuigen niet sneller dan 30 km/u rijden en mogen ze fietsers nooit voorbijsteken. Tegen de rijrichting fietsen lijkt onschuldig, maar zorgt vaak voor ernstige ongevallen tussen fietsers. 
  • We merken dat gebruikers van de e-step vaak nog niet vertrouwd zijn met de specifieke verkeersregels die eraan verbonden zijn. Zo mag niet met twee of meer personen op een e-step rijden. Verder volg je de verkeersregels voor fietsers en wees ook voorzichtig bij de aankoop van een e-step. Niet alle e-steps op de markt zijn legaal en voldoen aan de richtlijnen. 

Ben jij een verkeersexpert? Of heb je toch nog wat meer info nodig? Doe dan de test met onze verkeersquiz

Links