Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

  • Home
  • Nieuws
  • Terugblik op een geslaagde Open Bedrijvendag

Terugblik op een geslaagde Open Bedrijvendag

7 oktober 2024

Op 6 oktober kon het grote publiek een kijkje nemen achter de schermen van Politiezone Antwerpen.

Na de officiële opening van het mastergebouw, kwamen er talrijke vragen van burgers om het mastergebouw een bezoek te kunnen brengen. Om aan deze aanvragen tegemoet te kunnen komen,namen we deel aan Open Bedrijvendag. Er werd gewerkt met een inschrijvingstool, om de bezoeken zo georganiseerd en gecoördineerd mogelijk te laten verlopen. Op die manier werd ook een impact op de dagelijkse werking vermeden. 

Dat velen stonden te popelen om het mastergebouw een bezoek te brengen, bleek uit het feit dat de bezoeken op 24 uur volledig ‘uitverkocht’ waren. We anticipeerden daarop door nog een korte versie te voorzien, waarbij bezoekers alleen toegelaten werden op de statische voertuigenshow in de garage. In totaal maakten zo'n 1 400 mensen zondag kennis met Politiezone Antwerpen! 

De reacties waren unaniem positief. Mensen waren aangenaam verrast en onder de indruk van alle faciliteiten die ons gebouw te bieden heeft. We mochten verschillende complimenten ontvangen over de professionaliteit van ons politiewerk, de vriendelijke houding waarmee mensen te woord gestaan werden, de netheid van het gebouw … 

Het bezoek startte in de sporthal, waar de probatie-eenheid heel de dag het beste van zichzelf gaf op het functioneel parcours. Het Orida-fietsteam toonde haar kunsten in de buitensporthal, en daagde de bezoekers uit om het parcours ook eens te proberen. Met wisselend succes. Vervolgens werd haltgehouden in de schietstand, de dojo, de VR- en de PITIP-ruimte. Groot en klein maakten er kennis met het ruime aanbod aan trainingsfaciliteiten.  

Tenslotte maakten ze een wandeling door de garage, waar verschillende voertuigen opgesteld worden. Kinderhartjes werden blij gemaakt met een ritje in een politiewagen en aan de stand van het promoteam. Daar konden ze immers hun prijs ophalen voor het oplossen van de zoektocht, die tijdens de rondleiding georganiseerd werd. 

Heb je het bezoek gemist? Geen nood. Je kan nog steeds virtueel rondwandelen in ons mastergebouw. Dat kan via onze deze link, die langs heel wat unieke plaatsen leidt.