Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

  • Home
  • Nieuws
  • Verdachte van reeks gewelddadige diefstallen op ouderen gearresteerd

Verdachte van reeks gewelddadige diefstallen op ouderen gearresteerd

1 oktober 2024

Sinds 23 september 2024 zijn meerdere gewelddadige diefstallen gepleegd op oudere personen in de regio Zuid. Bij deze incidenten maakte de dader gebruik van geweld om persoonlijke bezittingen zoals halskettingen, juwelen en geld af te nemen. De politie heeft een uitgebreid onderzoek gevoerd, wat leidde tot de identificatie en arrestatie van de verdachte.

De lokale recherche dienst personen, team diefstallen met geweld, startte onmiddellijk een onderzoek naar de reeks feiten. Uit dit onderzoek, met informatie die onze misdaadanalisten konden aanreiken, bleek dat telkens dezelfde persoon verantwoordelijk was voor de gewelddadige diefstallen. In samenwerking met de regio Zuid, de noodhulpdiensten en de mobiele eenheid zijn gerichte patrouilles georganiseerd om de verdachte op te sporen.

Verdachten geïdentificeerd

Dankzij intensieve analyse, doorgedreven onderzoekswerk en samenwerking met het informatiegestuurd politiewerk is de verdachte dit weekend geïdentificeerd. Op 30 september 2024 gaf de onderzoeksrechter het bevel voor een versterkte huiszoeking, uitgevoerd door een arrestatie-eenheid en ondersteund door een droneteam. Tijdens de huiszoeking zijn verschillende bewijsmaterialen aangetroffen. De verdachte is niet onmiddellijk aangetroffen, maar later op de dag alsnog gearresteerd na een actieve opsporing.

Bekentenissen afgelegd

Dus de verdachte (36) heeft bekentenissen afgelegd en is vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij wordt opgesloten in de gevangenis.