Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Vijf bijkomende verdachten gearresteerd na feiten op Tomorrowland

Vijf bijkomende verdachten gearresteerd na feiten op Tomorrowland

26 juli 2024

Na het aantreffen van verschillende gauwdieven tijdens het festival Tomorrowland in Boom, heeft de lokale recherche van Politiezone Antwerpen, team gauwdiefstallen, verder onderzoek gevoerd. In dat onderzoek is gisteren een huiszoeking gebeurd in Sint-Joost-Ten Node. Er zijn vijf verdachten aangetroffen en gearresteerd.

Project Europol flying squads operation IV

Tijdens het eerste feestweekend konden rechercheurs van PZA, samen met collega's uit Berlijn (Duitsland), PZ BruNo, SPC en PZ Oostende 16 vermoedelijke gauwdieven vatten. 15 zijn er voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De speurders van PZA konden op basis van onder meer telefoongegevens achterhalen waar de vermoedelijke gauwdieven zich ophielden voor en na een bezoek aan het festival in Boom. 

 

Huiszoeking in Sint-Joost-Ten-Node

In de namiddag van 25 juli ging het team gauwdiefstallen over tot een huiszoeking op een adres in Sint-Joost-Ten-Node. De politie kon vier verdachten aantreffen in de woning. Tijdens de actie kwam ook nog een vijfde verdachte binnen gewandeld. Ook hij is meteen gearresteerd. De man was in het bezit van een telefoon die net in Aachen werd gestolen.

 

Verdachten uit Colombia

Alle vijf de verdachten hebben de Colombiaanse nationaliteit. Een van hen is ook herkend als één van de verdachten die op zaterdag 20 juli kon ontkomen tijdens de arrestatie van de andere verdachten op Tomorrowland. 

 

Buit teruggevonden

Bij het doorzoeken van het pand vond de politie 4 075 euro, 17 mobiele telefoons die onder meer op Tomorrowland zijn gestolen, één stukgetrokken gouden halsketting, laptops, en attributen die dieven gebruiken om gsm's van het netwerk te halen. 

 

Naar onderzoeksrechter

De verdachten komen mogelijk ook in aanmerking voor feiten op het openbaar vervoer. Ook deze vijf verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.