Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

  • Home
  • Nieuws
  • Jongeren uit regio Zuid winnen de finale van de Connection League

Jongeren uit regio Zuid winnen de finale van de Connection League

23 oktober 2024

Met de finale van de Connection League heeft Politiezone Antwerpen, samen met de Antwerpse jongeren en jeugdwerkingen, op woensdag 23 oktober, de kers op de taart gezet van een geslaagd project. Het afgelopen half jaar organiseerden we in zes verschillende wijken een sociaal sportief evenement. Dit evenement, dat zich richt op verbinding en wederzijds begrip, brengt Antwerpse jongeren en politiemensen samen via voetbal.

Zes teams uit evenveel Antwerpse wijken die eerder dit jaar de Connection League wonnen, namen het tijdens de finale in sporthal Het Rooi in Berchem tegen elkaar op. Elk team bestond uit een mix van jongeren en politiemedewerkers die samen voetbalden. De jongeren werden enthousiast gemaakt om deel te nemen door de Antwerpse jeugdwerkingen die actief zijn in de betrokken wijken. Door zowel een jeugdwerker als politiemedewerker als coachduo te voorzien, verlaagde ook de drempel om deel te nemen en kon iedereen voluit gaan voor sport en spel.

Workshops

Meer dan het competitieve element was het vooral belangrijk om elkaar te leren kennen in een ongedwongen setting. Daarom organiseerde Politiezone Antwerpen tijdens elk tornooi ook workshops waarbij de focus lag op samenwerken, dialoog en weerbaarheid. Ten slotte werd elk wijktornooi afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en prijsuitreiking.

Kennismaking

Voor de finale gooiden we de deuren ook open voor een beperkt publiek van supporters uit de jeugdwerkingen. We voorzagen opnieuw een randprogramma zodat de aanwezige jongeren konden kennismaken met de Antwerpse politie. Ook de finaledag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en uiteraard met de bekroning van de eindwinnaar. Die titel mag de ploeg uit regio Zuid een jaar lang dragen.

Deze eerste editie van de Connection League bereikte een tweehonderdtal Antwerpse jongeren. Heel wat deelnemers en partners lieten ons weten dat het een gesmaakt event was. Politie Antwerpen bekijkt alvast de mogelijkheden voor een volgende editie.