Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

Politie vindt cannabisplantages

3 juni 2024

De politie heeft in de afgelopen dagen enkele cannabisplantages ontdekt en opgerold. Minstens zo'n 3 500 planten zijn gevonden. Twee personen zijn gearresteerd en komen voor de onderzoeksrechter. De planten en hulpmiddelen zijn in beslag genomen.

De politie ontdekte op zaterdag twee cannabisplantages. Het gaat om kwekerijen in Deurne en Merksem. Zowel het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost als de lokale recherche voeren de onderzoeken onder leiding van het parket.

Twee arrestaties in plantage Deurne

Naar aanleiding van geuroverlast startte het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost een onderzoek. Dat leidde het team naar een pand aan de Van Cortbeemdelei waarvan vermoed werd dat er binnen cannabis groeide. In opdracht van het Antwerpse parket volgde er een huiszoeking. Twee personen zijn daarbij gearresteerd. De politie vond inderdaad een cannabisplantage. Het ging om zo'n 1 470 planten in diverse stadia van groei. De politie gaat er ook vanuit dat er cannabis geoogst werd in deze plantage. Het valt op dat de bouwers van deze kwekerij wellicht niet aan hun proefstuk toe waren, gezien de professionele installatie, opbouw en de verborgen doorgang vanuit de woning naar de plantage. Naast alles wat de plantage inhoudt, nam de politie ook nog twee wagens, 6 340 euro en vier mobiele telefoons in beslag. De twee personen die de politie ter plaatse vond, worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De woning en het magazijn zijn verzegeld.

Plantages in Merksem

Op zaterdagavond 1 juni kreeg de politie rond 19 uur informatie over het vermoeden van een cannabisplantage aan de Minister Schollaertstraat in Merksem. Een aantal interventieploegen en het snelleresponsteam gingen met de informatie aan de slag en gingen over tot een huiszoeking die het vermoeden van de kwekerij bevestigde. De lokale recherche drugs kwam ter plaatse voor het verdere onderzoek. De politie telde in deze plantage 1 980 planten. Wie de plantage had aangelegd, knoeide met de elektriciteit. Om de situatie veilig te maken, moesten de nutsdiensten de straat openbreken om de situatie te beveiligen. Heel wat Eerder deze week had de politie in dezelfde omgeving ook al twee plantages opgedoekt. De speurders onderzoeken of dezelfde bende achter deze plantages zit. 

Meldpunt

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.