Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

  • Home
  • Nieuws
  • Politiezone Antwerpen lanceert ‘Start ANDERS snel’

Politiezone Antwerpen lanceert ‘Start ANDERS snel’

19 juli 2024

Werken bij de politie en betaald worden terwijl je deelneemt aan de selectieprocedure voor inspecteur? Vanaf nu kan het bij Politiezone Antwerpen. Met het traject ‘Start ANDERS snel’ gaat de politiezone op zoek naar 28 kandidaten die staan te trappelen om aan de slag te gaan.

Politiezone Antwerpen is actief op zoek naar nieuwe inspecteurs. De voorbije jaren werd daar al sterk op ingezet met de campagne ‘ANDERS’. Daarnaast was de Antwerpse politie de eerste om de wervingsprocedure in eigen handen te nemen waardoor kandidaten rechtstreeks voor onze zone konden solliciteren. Vandaag gaat PZA nog een stapje verder met het traject ‘Start ANDERS snel’, waarbij 28 kandidaten tijdens de periode van de selectieproeven al achter de schermen aan de slag kunnen gaan bij de politie.

Registreren

Vanaf 19 juli 2024 kan je je registreren als geïnteresseerde. Je bent dan nog niet ingeschreven: dat kan pas volgende maand van 19 tot 23 augustus. Maar de kandidaten die zich geregistreerd hebben, kunnen zich al voorbereiden. Ze ontvangen een e-mail met alle te verzamelen documenten die nodig zijn om een compleet dossier in te dienen. Een goede voorbereiding loont, want het zijn de eerste 28 kandidaten die een volledig dossier indienen en succesvol enkele testen afleggen, die op 1 oktober mogen starten bij het grootste politiekorps van België.

Betaald aan de slag bij PZA

Van 1 oktober tot 31 januari gaan de geselecteerde kandidaten effectief aan de slag en worden ze al betaald. De kandidaten komen in contact met zowel operationele als administratief-logistieke taken, en leren het korps van binnenuit kennen. Tijdens deze periode krijgen ze ook begeleiding van ervaren mentoren om de selectieproeven voor de opleiding tot inspecteur tot een goed einde te brengen. De kandidaten die daarin slagen, starten dan op 1 februari 2025 met de opleiding aan Campus Vesta.

Blijf ons volgen

De inschrijvingsperiode is erg kort. Wie te laat was of niet geselecteerd werd, kan zich nog altijd inschrijven om inspecteur te worden via de traditionele weg. Of ze kunnen wachten tot er een volgende ronde van ‘Start ANDERS snel’ bekend wordt gemaakt, want het is zeker de bedoeling om het traject later opnieuw te organiseren. Geïnteresseerden houden daarom best de socialemediakanalen of de website van Politiezone Antwerpen in de gaten.