Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

  • Home
  • Nieuws
  • ‘Start ANDERS snel’ na 6 uur uitverkocht!

‘Start ANDERS snel’ na 6 uur uitverkocht!

20 augustus 2024

‘Start ANDERS snel’, het vernieuwde ultrakorte instaptraject voor kandidaat-inspecteurs bij Politiezone Antwerpen, kende gisteren een succesvolle lancering. Op amper 6 uur tijd overschreden de inschrijvingen ruim het aantal beschikbare plaatsen.

Het beloofde al een stormloop te worden. Van vrijdag 19 juli tot en met vrijdag 16 augustus konden kandidaten zich reeds registreren via de website van Politie Antwerpen. Meer dan 400 kandidaten hadden interesse voor het unieke project.

Taken achter de schermen

‘Start ANDERS snel’ geeft aan 28 vrouwen en mannen met ambities om inspecteur te worden de kans om op 1 oktober 2024 aan de slag te gaan bij de Antwerpse politie. Vier maanden lang werken ze achter de schermen bij PZA en voeren ze zowel operationele als administratief-logistieke taken uit.

Begeleiding van ervaren mentoren

Op die manier leren ze het korps op korte tijd van binnenuit kennen. Tijdens deze periode krijgen ze begeleiding van ervaren mentoren om de selectieproeven voor de opleiding tot inspecteur tot een goed einde te brengen. De kandidaten die daarin slagen, starten op 1 februari 2025 met de opleiding aan Campus Vesta.

Na de testen in september kennen we de 28 kandidaten die op 1 oktober mogen starten bij het grootste politiekorps van België. 

Nieuwe ronde op later tijdstip

Was je te laat of werd je niet geselecteerd? Weet dat je je nog steeds kan inschrijven om inspecteur te worden via de traditionele weg. Of je kan wachten tot de volgende ronde van ‘Start ANDERS snel’ op een later tijdstip. Interesse? Houd onze socialemediakanalen of website in de gaten.