Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

  • Home
  • Nieuws
  • San Marco Village gerechtelijk verzegeld

San Marco Village gerechtelijk verzegeld

24 september 2024

De feestzalen van San Marco Village zijn maandag gerechtelijk verzegeld. De gerechtelijke verzegeling gebeurde in opdracht van het Antwerpse parket. Het gaat om twee locaties: op de Boomsesteenweg in Schelle en op de Mechelsesteenweg in Lier. De verzegeling kadert in een lopend opsporingsonderzoek van team DIFA - onderdeel van de KALI-taskforce - naar witwassen en fiscale fraude.

Het opsporingsonderzoek werd gestart nadat San Marco Village enkele jaren geleden werd overgenomen door een Nederlander, die in het verleden al opdook in een poging tot overname van een feestzaal in Antwerpen. Uit het onderzoek blijkt dat de Nederlander in de nauwe entourage vertoeft van twee kopstukken uit het Antwerpse criminele drugsmilieu. Zo kwam hij, sinds zijn overname van San Marco Village, op de radar van de politie. Het DIFA-team kwam de Antwerpse kopstukken al tegen in vroegere dossiers, waarbij ze zich eveneens trachtten in te nestelen in het economisch weefsel van de stad.

Tal van inbreuken vastgesteld

Maandagochtend voerde het team een controle uit waarbij tal van inbreuken werden vastgesteld met betrekking tot de bedrijfsvoering en de financiering van San Marco Village, dat bedrijfsevenementen en privéfeesten organiseert. Sinds de overname enkele jaren geleden verlopen de bedrijfsvoering en de financiering volledig anders dan zou worden verwacht van een grote evenementenlocatie. Het onderzoek naar witwaspraktijken en fiscale fraude binnen San Marco Village wordt na de verzegeling volop verder gevoerd.

Samenwerking PZA - FGP

Het KALI-team is de samenwerking tussen speurders van PZ Antwerpen en van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen. DIFA is daar een onderdeel van en werkt specifiek op het financiële luik. De afkorting DIFA staat voor directe en indirecte financiële aanpak. Het team gaat achter de illegale investeringen van drugscriminelen aan, enerzijds met de boodschap dat misdaad niet loont en anderzijds ter bescherming van bonafide handelaars.