Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

Verkeersmaatregelen Antwerp Pride

8 augustus 2024

Er worden verkeersmaatregelen getroffen om de Antwerp Pride in goede banen te leiden.

Van 7 tot en met 11 augustus vindt de Antwerp Pride plaats. Er worden dan verschillende evenementen georganiseerd in de stad. Op zaterdag 10 augustus gaat de Antwerp Pride Parade door. Dit evenement brengt volgende verkeershinder met zich mee: 

  • 11 uur: Paardenmarkt/Hessenplein worden afgesloten voor het verkeer (Albert Heijn Hessenplein blijft tot 12u toegankelijk via de Oude Leeuwenrui)
  • 13.30 uur: het parcours wordt gefaseerd afgesloten
  • 14 uur: vertrek van de Antwerp Pride Parade langs de Oudeleeuwenrui, Brouwersvliet, Van Meterenkaai, Orteliuskaai, Jordaenskaai, Ernest Van Dijckkaai, Sint-Jansvliet, Oever, Kloosterstraat, Scheldestraat, Cockerillkaai, De Gerlachekaai. 
  • omstreeks 17.30 uur: vermoedelijke vrijgave van de Scheldekaaien (na reiniging)

Er is bijgevolg ook impact op volgende parkeergarages: 

  • Interparking Grote Markt
  • Q-Park Kooldok
  • Q-Park Steendok

Het uitrijden van de parkings wordt zo snel mogelijk gefaciliteerd. Specifiek voor Q-Park Steendok (Waalsekaai, kant Namenstraat) zal de Waalsekaai tussen de inrit en de Van Der Sweepstraat parkeervrij en dubbelrichting worden gemaakt. De inrit doet dan ook dienst als uitrit. 

Op zaterdag 10 augustus (van 15 uur tot middernacht) vindt het Love United Festival plaats op het evenemententerrein Nieuw Zuid, achter de waterkeringsmuur ter hoogte van de Cockerillkaai. Dit heeft geen invloed op het verkeer. Hetzelfde geldt voor het Closing Festival op zondag 11 augustus (van 14 tot 23 uur).