Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
Nieuw adres mastergebouw

Het hoofdkantoor van Politie Antwerpen heeft voortaan een eigen, unieke straatnaam: Politieplein 1, 2600 Antwerpen. De locatie blijft ongewijzigd, op de hoek van de Binnensingel met de Borsbeeksebrug.

  • Home
  • Nieuws
  • Extra controles leiden tot verschillende vaststellingen

Extra controles leiden tot verschillende vaststellingen

19 oktober 2024

2020 Antwerpen-Kiel

Tijdens een extra controle in de Abdijstraat nam het wijkteam al op 14 oktober tien voertuigen in overtreding. Deze voertuigen stonden hinderlijk geparkeerd, wat zorgde voor overlast en verminderde doorgang. Twee dagen later, op 16 oktober, verbaliseerde het team twee motorrijders op de Sint-Bernardsesteenweg ter hoogte van Den Tir. De bestuurders reden over de stoep om een file te omzeilen en slalomden vervolgens over een zebrapad, tussen overstekende voetgangers. Nadien keerden zij terug naar de rijbaan. Daags nadien werd een een motorrijder beboet voor storend gedrag voor het politiebureel, waarbij hij zijn motor herhaaldelijk in vrijstand liet versnellen.

Achtervolging en interceptie van snelheidsduivel

Later op 17 oktober voerde het wijkteam anoniem patrouille in de Abdijstraat. Rond 23.25 uur merkte het team een voertuig op dat zeer dicht achter het anonieme politievoertuig reed, vermoedelijk om de politie tot sneller rijden aan te zetten. De inspecteurs lieten het voertuig voorbijsteken en namen daarna zelf de achtervolging op. De bestuurder van de auto voerde de snelheid op tot 70 km/u en gebruikte daarvoor gedeeltelijk het fietspad bij het opdraaien van de Sint-Bernardsesteenweg. Het wijkteam kon het voertuig onderscheppen en controleerde de bestuurder. Het bleek te gaan om een 19-jarige beginnend bestuurder. Tijdens de controle bleek hij geen uitleg te hebben voor zijn gevaarlijke rijgedrag en gaf hij aan zich niet bewust te zijn van de risico's die hij veroorzaakte voor de verkeersveiligheid. Een afgenomen drugstest bleek negatief. 

Persbriefing