Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Gerechtelijke en bestuurlijke arrestaties in Antwerpen Noord: gecoördineerde aanpak werkt

Gerechtelijke en bestuurlijke arrestaties in Antwerpen Noord: gecoördineerde aanpak werkt

18 juli 2024

De gerichte aanpak van drugsoverlast in Antwerpen Noord, met de focus op veelplegers die illegaal in het land verblijven, blijft z’n vruchten afwerpen. In de eerste helft van juli zijn 33 personen gearresteerd. 23 van hen bestuurlijk, vooral omdat ze illegaal in het land verbleven. Tien anderen werden gerechtelijk gearresteerd voor onder meer drugshandel of het toedienen van opzettelijke slagen. Onder meer gerichte korpsacties en acties door de verschillende wijkteams blijven nodig. Zo’n 70 procent van de feiten zijn opgemerkt tijdens de gecoördineerde aanpak van overlast.

De Antwerpse politie blijft de nodige inspanningen leveren voor de leefbaarheid in de omgeving van de Lange en Korte Zavelstraat, de Gemeentestraat en de Van Stralenstraat. Zowel de wijkteams, de wijk- en drugsondersteuningsteams als de mobiele eenheid en de fietsteams controleren intensief personen en voertuigen die zich in de buurt ophouden.

139 geregistreerde feiten

In de eerste helft van juli heeft de politie 139 feiten geregistreerd. 52 keer ging het over drugsfeiten zoals het bezit van soft- en harddrugs, de verkoop ervan of het zoeken naar verdovende middelen. Andere geregistreerde feiten zijn onder meer het verstoren van de openbare orde, vechtpartijen en illegaliteit.

 

Meer in detail zijn dit de resultaten van 1 juli 2024 tot 12 juli 2024:

 

Omgeving Lange en Korte Zavelstraat en Sint-Elisabethstraat

  • Zeven bestuurlijke aanhoudingen voor het verstoren van de openbare orde, dronkenschap en illegaliteit;
  • Negen gerechtelijke arrestaties voor drugshandel, drugsbezit, bedreiging ...

 

Omgeving Van Stralenstraat, Van Arteveldestraat en gemeentestraat

  • Zestien bestuurlijke arrestaties voor hoofdzakelijk illegaliteit. Maar ook voor het verstoren van de openbare orde en dronkenschap;
  • Eén iemand is gerechtelijk gearresteerd na het toedienen van opzettelijke slagen.

Gecoördineerde aanpak van overlast

Goed 70 % van alle vaststellingen gebeurden door de politie zelf, zonder dat iemand ervan melding maakte. Dat cijfer toont aan dat proactief werk door onder meer korpsacties en acties tegen overlast door de wijkteams succesvol zijn.

 

Burgemeester reageert positief

Bart De Wever: "Onze politiemensen zetten zich zeer hard in om de veiligheid en de leefbaarheid in de Seefhoek te verzekeren. In de eerste helft van deze maand voerden ze talloze acties uit om allerhande overlast, die in de zomer vaak hardnekkiger is, bij voorbaat de kop in te drukken. De resultaten spreken voor zich en bewijzen niet alleen dat het werk van onze politie noodzakelijk is, maar ook loont. Onze politie blijft echter waakzaam en zal de situatie nauwgezet verder opvolgen. Het opsluiten en uitwijzen van illegale criminelen blijft wel een pijnpunt waarvoor onze stad al lang op een duurzame oplossing wacht. We nemen echter onze verantwoordelijkheid om alle buurtbewoners en handelaars van goede wil te ondersteunen en een duidelijk signaal te geven aan al wie in deze stad anderen het leven zuur wil maken: u hoort hier niet thuis. "